28 Ekim 2011 Cuma

Iyi Takim, Iyi Futbol



HalkinTakimi bu fotografi gecenin en iyi golu olarak verdi. Haklilarda butun vatanin milletin once teror lanetinden dolayi daha sonra Van da meydana gelen kayiplardan dolayi basimiz sagolsun. Derby biraz bu karamsarligi dagitmak icindi. Iki taraf oyunu cok guzellestirdi.

Kazanamasak ta sahada biraz daha ne yaptigini bilen bir besiktas vardi. Surekli her topu Q7 ve Simao ya oynayan Fernandes olmayinca Ernst 'in ve Veli'nin cift tarafli oyunlari ile Besiktas daha cok opsiyon kazanmisti ve olmasi gereken gibi Simao ve Q7 etkili olabilecekleri bolgeler de topla bulusuyordu ilk 15 dakika bariz bir ustunluk kurdu Besiktas rakibine hatta yer yer orta sahada Simao Veli , Ernst Pektemek in hatta inanilmasi guc ama bunlarin bir ikisine Iso ve Aurelio'nun da katildigi cok guzel pas organizasyonlari yaptildi ki cok olumlu bir gelisme . Bu ustun oyun bize golu getirdi Q7 nin pozisyonun karistiran Pektemek Ernst'in isbilirliginin yardimiyla golu yarattilar zira Simao evinden de vursa olurmus Fener i her ne kadar yenemesek te bayiliyorum bole her macta onlara jeneriklik goller atmaya. Turk futbolunun tartismasiz (karakter acisindan) en itici futbolcusu Volkan'in yuzunu gormeye. Golden sonra ise savunma ve kontratak futbolu ve Cenk'in devlestigi dakikalar. Ne yazik ki skoru bulduktan sonra koruyan dunyada ki takimlar ustun konsantrasyonla oynayan Man Utd Chelsea Milan Napoli gibi takimlar cunku bu takimlar baski yese bile birlikte harekete ederek yani Barcelona'nin atak oyununda yaptigini savunma oyununda rahatlikla yaparak skoru koruyorlar Veli, Egemen, Hilbert ve Ernst'in bu konuda konsantrasyonlari ust seviyede ancak Aurelio inanilmaz savunmayi gomuyor bu Ernst'in ve vEli'nin dogal olarak pozisyonu dogru yerden almasini engelliyor Geriye gelmeyen kanatlar ve daginik Iso (ne yapacagi hic belli degil) savunmaya rakip takim dan ayri olarak ekstra yuk olusturuyor.

(Ernst'inde her macta emre yi gerekli cezayi kestiginden hastasiyiz)
Cenk inanilmaz oynadigi maci kotu bitirdi hic onemli degil.Bu ozguvenle takimin birinci kalecisi olmali bana gore. Ama artik yedigi her golden sonra "haydi haydi" demektense suclu savunma oyuncularina kalayi basmaya baslamali. De Gea bile Ferdinand a kalayi basiyor.
Ikinci yari yine cok iyi basladi Besiktas direkten donen pozisyon macin kirlima ani idi.Gecen yil da Almeida boyle bir anda maci,koparamisti. Sonrasinda yine oyunu Fener'e birakan ve kontraya donen ve bundan da golu bulan bir Besiktas.
Veli ve Mustafa dun bu takim icin ne kadar onemli olduklarini gosterdiler. Bunlara Necip'i de ekleyebiliriz.Bu belki biraz hayalcilik ama Besiktas acisindan cok onemli Alex Ferguson boyle bir jenerasyon buldugu zaman 20 yil kullaniyor ki bizde bunu yapmaliyiz ic saha maclarinda Veli Necip Ernst Orta sahasi SIK SIK denenmeli. Pektemek yakin oynadigi zaman cok iyi isler yapiyor buldugu tek net pozisyonu cerceveye gonderdi ama top direkten dondu. Egemen Reyiz lige dogru adim adim ilerliyor. Cenk canimiz cigerimiz. bu takimda Alman ve Portekizli sayisi her zaman esit olmali. Boyle bir takim Guti Reyiz'i de kaldirilir. Cok net ve kesin birsey soylemek istiyorum 70 de oyuna giren  71 de golu atan  72 de yurumeye baslayan Almeida RUH acisindan bu takimin oyuncusu degil. Sifir yetenegine ragmen kendini paralayan EDU'yu her turlu kisisel olarak tercih ederim ama bu takim kontra da oynasa yakinda oynasa (yapi tam kontralik) PEKTEMEK GOL DEMEK.
Carvalhal dogru isler yapmaya calisyor karmakarisik ne idugu belrisiz bir takimin basina gelen 0 kariyerli hoca olarak fena isler fena tercihler yapmiyor. Hilbert insallah yerini bulmustur. Ancak A2 liginde hat-trick yapan Burak Kaplan ve ne olursa olsun  bariz golcu oldugu belli olan Akyuz unutulmamali ve her zaman opsiyon hatta tehdit olarak kadroda olmali en azindan Kaplan son golu inanilmaz.

 Gecenin en guzel golunu atan kral taraftara tesekkurler. Bide fenerbahceli kardeslerim stad degil SEMT nasil basilir siz daha iyi bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder