20 Eylül 2011 Salı

Pektemek Gol Demek



Takim bu. Ilk 11 ideal'e yakin. Egemen, Sidnei, Edu, Fernades, Aurelio hatta Necip hepsi masallah tosun gibi. 100 yildaki o efsane Guinti, Tayfur, cCc Zago cCc, cCc Ronaldo cCc, Pascal, Ilhan Mansiz hatta Sisko Sergen ve Tumer( ki Fenerbahce'yi 1-0 yendigimiz macta Ahmet Dursun'a asisti yaparken Johnson'la omuz omuz a ya girip kazandigini unutmayalim) gibi fizikliler ve bu fizik ustunlugu ligin her zaman en kotu takimlarindan  olan Ziya Dogan takimlarina karsi kornerde kendini gosterdi ve Sidnei cezalari kesti.Fernandes'in ilk kornerde vucudunun aldigi sekil muazzam tam el bombasi birakti ceza sahasi icine. Korneri yaratan Edu'nun ise soluna cekip vurdugu ve hemen oncesindeki on direk ten yaptigi vurus umut verici. Boyle yilmayan defansi yipratan adamlara ihtiyacimiz her zaman var. Nacizane kendi fikrim ama deplasmandaki Stoke City macinda Eger iyilesirse Almeida ile rakip stoperlerle bogusmalari icin ikisi birden sahaya surulebilir.
Her ne kadar Ankaragucu Stoke ve Bursa'ya nazaran zayif takimlar olsa da macin son 10 dakika da koparilmasi ve duran toplardaki etkinligimiz bence fizik kondisyon acisindan en onemli olgulardi. Uzun zamandir boyle hayvani iki stoperimiz olmamisti Sivok ve Toroman nispeten daha zayif,  FERRARI reyiz 'in ise devamliligi yoktu. Aurelio'nun kendini toplamasi takim acisindan her ne kadar cok iyi bir gelisme olsa da umrumda degil ancak UEFA liginin ilerleyen turlarinda(gruptan cikabilirsek) deplasmanda kapanmamiz gereken maclarda Ernst, Aurelio ve Fernandes cok is yapabilirler.


Ve Pektemek oyuna girdikten sonra harika bir kosu kacan bir pozisyon ve buldugu ikinci pozisyonda kestigi ceza golcu dedigin boyle olur arkadas. Kendisi insallah Veli Kavlak, Mami ve Necip (Furkan'i unutmayalim) yuzyillarca besiktasimizda forma giyer. Sonuc olarak bu tarz oyuncular taktik olarak disipline edebileceginiz futbolcular. Tabi bir turk futbol klubu acisindan bir taktik oturtup bunun devamliligini saglamak ve surekli buna uygun transferler yapmak ne kadar olanakli tamamen bir muamma.
Her zaman herkes tena yri tuttugumuz bayrak adamimiz Necip daha cok ceza sahsina kosu daha cok sut daha ofansif.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder