16 Aralık 2011 Cuma

Stoke City maçı ve Kuralar


Stoke maçında Beşiktaş ve TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ CARLOS CARVALHAL turu geçip lider olmak adına bütün doğruları maçın ilk düdüğü ile ortaya koydu ilk 15 dakika da girilen ve bir an önce sonuca gitme amacı ile biraz çabuk harcanan 3 poziyonumuz vardı. Hatta maçın ikinci yarısına çıkmayan Holosko çok doğru iki uzak forvet koşusu ile (birinde topu Almeida'ya harika indirdi ikinci si ni kontrol edebilse bizde değil zaten Juventus'da oynardı) görevini eksiksiz yerine getirdi. Ardı ardı na yaptığımız iki basit hata ki biri gol oldu bizi biraz oyundan soğuttu ama Fernandes Ernst ve çokca çılgın toplar kapan Necip bizi çabuk kendimize getirdi ve gol atmamız gerekliliğinin farkında olan CARVALHAL reyiz kılıcını Stoke'un kellesine indirdi. Pektemek gol demek. İlk gol tamamen Fernandes'in ancak 2. golde Musti yarım pozisyondan kornerini çıkardı kornerden de Klinsman gibi yazdı. Edu ise pastanın üzerini süsledi kendisinden çok sevindim içine Zlatan kaçmış Edu'ya.
Beşiktaş uzun zamandır, Dynamo Kiev, GS ve Fb maçları dahil olmak üzere özellikle son 6 maçlık periyotta maçlarıı domine ediyor ve seyredilmesi inanılmaz keyifli hale geliyor. Türk Futbol tarihinde ilk kez bir türk takımı gruplardan lider olarak çıkıyor. Boru değil gençler, alınteri. En önemli ayrıntı ise cok sık rotasyona  gidilmeyen kadronun kondisyonunda cok önemli inşi cıkışlar olmaması ve az sakatlık yaşanması. Uzun süredir kaybolan Fernandes'i sanırım tekrar geri kazandık ki Guti ile olan benzer problemler söz konus idi takıma çok önemli katkı sağladı bu periyotta ve duran topları tam bir el bombası oyunun sıkıştığı anlarda Q7, Simao, Almeida ve Pektemek'in aldıracağı fauller çok daha önemli olacak özellikle Avrupa Ligi'nde. Sonuç olarak Stoke City'ye kornerden gol atmak her baba yiğidin harcı değil. Güzel golcü Pektemek oynadık ça atıyor. Ters kanatta top kovalıyor top taşıyor uzaktan deniyor.
Ancak bu güzelliklere bile turp sıkabiliyoruz. Tahliyelerden sonra saçma salak tartışmaların içine basının gazı ile atıldık. Hayırlısı olsun.


 UEFA'da ise geçen yılın finalisti Braga ile eşleştik. Bu turu geçersek Lazio-Atletico maçının galibi ile karşılaşacağız. Bu yıl Beşiktaş Kazanması gereken bütün maçları ya kazandı ya yenilmedi. Bu maçların hepsi de kazanmamız gereken maçlar. Yürüyedur BEŞİKTAŞ, Yürüye dur CARVALHAL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder