17 Aralık 2011 Cumartesi

Transfer Hikayeleri

Ara transfer dönemin başlaması ile birlikte bir çok hikaye duyacağız tekrar kimisi gerçekleşecek kimis yeni bir balon olarak yaz dönemine kalacak. Bizim konumuz bu değil givemefootball.com da gerçekleşmemiş daha doğrusu gerçekleşmeye en çok yaklaşmış 5 transfer hikayesi var.



87/88 sezonunda ligin en iyi genç oyuncusu seçilen 21 yaşındaki Gazza için Tottenham ve Man Utd yarışa girerler. Alex Ferguson tatile çıkmadan önce Gazza ile son kez konuşur Gazza merak etmeyin rahatlıkla tatile çıkabilirsinz der, Man Utd 'a geliyorum, ama çakal Tottenham yöneticileri Gazza'nın ailesine ev alır babası Man Utd'ı reddeder ve Gazza Tottenham'a imzalar,


Southampton efsanesi Le Tissier. 1990 yılında Londra takımları Totenham ve Chelsea'nin dikkatini çeker ancak o zamanlar henüz 19 yaşında olan efsane futbolcu : küçük denizde büyük balık olmayı seviyorum, insanların çoğu o hafta birşeyler yapabilecekmiyim diye gelip beni izliyor diyerek teklifleri geri çeviriyor.

Gerrard and Lampard could have been clubmates. (©GettyImages)

2005 yılı Gerrard'ın Liverpool'la olan kontrat yenileme görüşmeleri tıkanıyor. Chelsea 32 milyon poundluk teklifle kapıda. Gerrard'da ayrılmayı kafasına koymuş. Başkan yardımcısı Rick Parry hiçkimse klüpten büyük değildir, kendisi de ayrılmak istiyor artık yolumuza bakacağız futbol iniş ve çıkışlarla doludur diyor. Ancak Gerrard ertesi gün 4 yıllık yeni kontrata imzayı basıyor.



1991 Souness Liverpool'un başında UEFA kupasında Auxerre maçını kazandıktan sonra Platini Souness'ın kulağına fısıldıyor 'Eric problemli ama çok yetenkli ve sizde oynamak istiyor,kaçırma'. Souness'ın yanıtı net 'takımda daha fazla problem istemiyorum.

Bu hikayelerin gerçekleşmesi durumunda ne olabileceğini asla bilemezdik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder