7 Ekim 2010 Perşembe

Berlin Duvarında top sektirenler!

50lilerde savaştan çıkmış bir avrupayı Türklerden başka kimse tekrar hareketlendiremezdi heralde. Almanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsviçre ve Fransa'nın hangi kasabasına gitseniz bir Türkle karşılaşmanız kuvvetli muhtemeldir. Berlinin bölük zamanlarında duvarın kuzey-batı bölümünde Kreuzberg isimli semtte vatandaşlarımız ağırlıklı olarak yerleşmişlerdi. Ve halen semtin girişinde '' Kreuzberg Merkez  '' diye bir tabela var. Orası onlar için küçük İstanbul! Bugünlerde 3. jenarasyon artık belli bir kültür ve bilinç düzeyini yakalamış durumdadır. Artık entegrasyon belli bir aşamaya gelmiş durumda. Bunun güncel örneği Mesut Özildir. Bu tartışmalı konuda herkesin fikrine saygı duymaktan başka yapıcak pek bişey gözükmüyor gibi.Türk kökenli birinci avrupa nesilinde de benzer sorunlar yaşanıyordu. Bir tarafta Ümit Davala, İlhan Mansız gibi oyuncular diğer tarafta Mehmet Scholl ve Kubilay Türkyılmaz gibi yerleşik oldukları ülkenin takımına hizmet eden oyuncular hep vardı, bundan sonrada olucaktır. Türk futboluna bu güne kadar başarlı şekilde hizmet eden hatta damgasını vuran Altıntop kardeşler, Nuri Şahin,Mevlüt Erdinç, Muzzy Izzet, Yıldıray, gibi isimleri hepimiz biliyoruz, gelecek 5 yılda gündeme gelecek yeni nesil Türk asıllı oyunculardan bazıları ise şöyle;

Tamer Tuna
1991 Kent (UK) doğumlu Tamer; ada kültürüne uygun şekilde 7 yaşında Charlton Challenge de keşfedilip futbola başladı. 1.78 boyundaki Tuna forvet mevkinde oynuyor, ve güçlü fiziği ile dikkat çekiyor. Yaptığı akıl dolu derin koşular ile orta alan oyuncularının en sevdiği forvet tipi olarak göze çarpıyor. Türk milli takımının U19 seviyesinde de forma giyen Tamer, gelecekte kendinden çok şey beklenen isimler arasında.  




     
Tolunay Işık

1997 doğumlu Tolunay, Bochum'un U14 takımın birinci kalecisi durumunda, 162 lik boyuyla dikkat çekiyor; ayrıca zamanlama, birebir, refleks,pozisyon alma gibi özellikleri bakımından yaşıtlarından çok önde gözüküyor. Efsanevi kaleciler yetiştiren Alman futbolu, umuyorumki Tolunay içinde ilham kaynağı olur.
   Emre Ulug
 St. Pauli - U15 Takimda oynayan Emre; 1996 ocak doğumlu, oda avrupa futbol kültürüne uygun şekilde 9 yaşında mahali liglerde futbola başladı. St. Pauli gibi disiplinli bir yapıya sahip olan bir takımın alt yapısında forma giymesi onun için mutlaka artılar getirecektir.Hızıyla ve hava toplarındaki etkinliği ile dikkat çeken Emre, yeni Hakan Şükür olarak anılıyor.





 
    Sezer Baybora ve Okan Cansin

 RSC Anderlecht - U14 Takim takımında oynayan bu iki genç, 7 yaşından beri beraber oynadıklarını söylüyorlar. Birbirlerini okadar iyi tanıyorlarki, 4 lü orta sahanın ortasındaki beraber oynadıklarında inanılmaz işlere imza atıyorlar. Anderlechtin U14 takımında oynayan bu iki gencin dostluklarını sahaya iyi yansıttıklarını ve gelecekte futbollarını daha da geliştirecekleri kesin.
Aras Ozbiliz
Ajax'ın altyapında futbola başlayan Aras 1990 doğumlu. Sol açık mevkinde oynayan Aras, hızlıyla dikkat çekiyor. Total futbolun mentalini, doğduğu yerde öğrenen Aras, gölcü yapısıylada gelecekte isminden çok söz ettiren oyunculardan biri olacak gibi.

Yusuf Yılmaz

Ada futbolundaki gençlerimizden bir diğeride Yusuf. 1992 doğumlu olan Yusuf ortasahada oynuyor. Stoke City'nin gözde gençlerinden biri, mücadeleci yapısı ve temposu ile yaşıtlarına göre bir adım önde. İngiliz futbol mentali  yerinde öğrenmeye devam eden Yusuf, yüksek top tekniği ve pas yüzdesi ile başarılı gençler arasında gösterilebilir.


Deniz Mehmet

1992 doğumlu Deniz, İngilterenin yetenek yetiştirme konusunda bir numaralı kulübü olarak gösterilen Westham United' da kaleci olarak görev yapıyor. 7 yaşından beri Londra ekibinin altyapısında bulunan Deniz, U17 milli takımının da kalesini koruyor. İri yapısı ve refleksleri ile dikkat çeken Deniz, Premier Ligde forma uzun yıllar forma giyeceğe benziyor.



Oğuzhan Özyakup
 
1992 Hollanda doğumlu Oğuzhan, geçen sezon Arsenal altyapısına davet edildi, ortasahada görev alan oyuncuyla; Fabregasın özel ilgilendiği biliniyor.




Semih Halavurta
     1998 Hamburg doğumlu Semih; 9 yaşından beri HSV'nin U13 takımında oynuyor. Defans mevkinde görev yapan Semih, sol ayaklı oluşu ve düzgün pasları ile kendinden beklenenin çok üzerinde şeyler yapıyor. Günümüz futbolunda oyunun geriden kurulmasını isteyen teknik direktörlerin en büyük sorunu düzgün pas yapabilen defans oyuncuları; Semih uzun boyu ve hava toplarındaki baskın özelliğini, yüksek pas grafiği ile birleştirince, geleceğin önemli stoperlerinden biri olması mümkün gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder