21 Şubat 2011 Pazartesi

Ismail'in gelisimi, Necip ve Ferrari

KIRMIZI KARTIN BEDELİ! NE YAPTIN FERRARİ?

Ibrahim Uzlumez'in feshinden sonra sol kanatta rakipsiz olarak derbide savunmadaki yerini almisti Ismail.Mehmet toupzun donusen futbolu ve Gokhan Gonul'un sakatligi nedeniyle ama en cok ta aslen Dia'nin ters kanttaki yipraticiligi nedenyile ustunde onemli bir baski olmadan basladi maca. Ve ne kadar iyi ve gelisime genc bir yetenk oldugunu henuz macin 5 inci dakikasinda bizlere kanitladi. Tek yapmamasi gerekn seyi yapti Alex'in en sevdigi mesafeden macin henuz basinda ceza sahasina bir el bombasi birakmasi icin gerekli faul'u. Ve istatistik futbolcusu aninda cezayi kesti. Ismail Koybasi yer yer olumlu bindirmeleriyle goz doldurup ceza sahasindan topu onune 30 metre acarak o metrede kosarak anca gucunu toplayarak sutlar atabiliyor. Ancak is fundemental kismina gelince yerlerde surunuyor.Hizini etkin kullanmayi hic bir zaman basaramadi gucsuz olmasi nedeniyle surekli ikili mucadele kaybediyor en kotusu ve en kotusu kaybettigi bu ikili mucadelelri anlamsizca cekip iterek faul yaparak geriye kzanmaya calisiyor ve bunu kabak gibi belli ederek yapiyor.(Deli'den birseylere ogrenmedigi gun gibi asikar) Savunmada pozisyon almasi konusunda ise Baki Mercimek ve Toraman bile yaninda Vidic le Terry gibi kalir. High line da oynayan takimda surekli Stoperleriyle iletisimde takipte olmasi gerekirken kendine has bir ofsayt cizgisi var ve bundan odun vermiyor bazen 5 metre geride bazen cenkle kol kola bazen 4 uncu hakemle. Ne zaman sifira inecegi ne zaman direk orta kesecegi hakkinda kendisinin bile en ufak bir fikri yok. Hersey spontane gelisiyor.

Necip ise Aurelio gibi bir futbol katilinin arkasina bile hapis olsa idmanlarda ne kadar iyi calistigini en azindan izleyip ogrenmesi gereken adamlardan birseyler ogrendigindini dun net bir sekilde kanitladi her ne kadar Niang ve Alex den iki apis yesede takim high line da oynarken ilk basilmasi gereken yerde hep o vardi donen toplarin coguna net bir sekilde basip aldi ustelik faul yapmadan ve ikinici yarida maci 5 e 10 a goturcek o net baskiyi kurdugumuzda atak organizasyonlarinda net bir sekilde yer aldi.

Isin Ferrari boyutu nda ise herkesin dusundgunun aksine Ferrari kesinlikle bir hain degildir gerektigini yapmistir. Ve hakeden adama hakettigini az da olsa vermistir ki bu adam saclarini kazitan Ferrarinin saclarindan cekmeye calismis cok profesyonel bir DC'dir. Sanssizlik ise Ferrarinin yaninda oyanayan Toraman'nin moral olarak sifir olmasi Sivok un ise sakatligin izlerinden kurtulamamis olmasi sonucu oynadigi iki macta 8 gol yememiz kesinlikle sanssiz bir sezon geciriyor. Ancak karta kadar sadece pozisyon bilgisiyle oynadigi oyun ortadayken bu takimin her zaman birinci DC'si Ferrari'dir dedirtti. 2003-2004 yilindaki Samsun macinda 7 kisi kalan takim da ki herkes de HAIN o zaman. Ferrari gerektiginde yerden kayarak top aliyor gerektiginde dusuruyor ama genel de pozisyon bilgisiyle pozisyon baslamadan bitiriyor en onemlisi can siperhane kapanilmasi gereken maclarda yildizlasiyor gecen seneki United macini hatirlayin. Lugano klasik oyunu oynadi ve Ferrari itiraz etti dirsegi patlatti helal olsun.Dun gece macin basinda Fener'in ilk yarim saatlik baskisi Ekrem'in yalnizligindan kaynaklanarak geldi.Fransa sokaklarinda milyonlarca Dia var ama sadece bir tanesi Niang olur. Dia hizli kuvvetli degil getirdigi ataklar cogunlukla hicbirsey olmadan bitiyor sanirim 78 tane assisti yok. Ilk yarinin son 15 dakkasi ve ikinci yarida kirmiza karta kadar ki inanilmaz baski umut verici ve bu oyun stilinde orta saha da Necip oynamali Ismail'in yerine kesinlikle alt yapidan bir gence yatirim yapilmali ve ters  tarafa Ridvan denenmeli. Iyi oynamadiginiz maci kaybetmek cok kotu ama yine de SEN ANLADIN FENER!!!!!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder