20 Ocak 2012 Cuma

8-2 revenge



Old Trafford'daki 8-2 biten maçın rovanşında bu pazar TSİ ile saat 6 da dev randevu Emirates'te bu sefer Arsenal'de Thierry Henry ve Man Utd'da Scholes'ın geri dönmüş olmaları bu maçı çok ayrı bir güzelliğe bürüyecektir. Ancak bu oyuna bu iki efsane üzerinden değil de şu anda her iki takım adına tarih yazmakta olna RVP, Rooney ve orta shaların karşılaştırmaları olarak bakacak olursak

8-2 lik maçtan bu yana RVP skor anlamında Ronney'e göre takımına daha fazla katkı yapmış takip eden 21 maçta 18 gol 97 dakikada bir gol demek. Rooney'nin Man Utd'da üstlendiği derin oyun kurucu forvet oyunu ise skor anlamında onu daha geri atsa da oyunun yönlendirilmesi açısından RVP'den daha üstün istatikleri var toplamda 946 pas yapıp 1486 kere topa dokunmuş % 82 ile oynuyor ve 3 asisti var.



Orta saha ikilileri açısından istatistikleri izlediğimizde ise genç Ramsey ve Song (inanılmaz formunda) a oranla dynamic duo olarak adlandırabileceğimiz Carrick ve Park bu ikiliye oranla orta sahada tecrübeleri ile daha effektif bir ikili oluşturuyorlar. Genç ikili pas oyununda tecrübeye göre çokdaha iyiler maç başına pas istatistikleri açısından 66 ya 19 gibi olağanüstü bir fark olmasına karşın Carrick ve Park'ın yaptığı pasların %90 yerini bulurken girdiği ikili mücadelerinin %70 ini kazanıyorlar. Ramsey ve Song'un istatiskleri bu ikiliye yakın olmasına karşın daha kötü ortalama % 85 yerini bulan pas ve ortalama %63 ikili mücadele kazanma.


Tabii ki bu maç bu istatistiklerin çok üzerinde bir oyun ve ne süprizlerle karşımıza çıkacağını hiç bilemeyiz. Bu karşılaştırma sadece ileri uç ve orta saha ikilileri arasında ki ufak notlar. Arsenal'in her zaman kırılgan bir defans yapısı ancak akan bir oyunu var. Man Utd deplasmanda Göztepe karşısına çıksa ilk düşündüğü şey savunma. Oyunun sonucunu Arsenal'in hata yapmaya açık çok genç ve tecrübesiz savunması ile Nani ve Valencia tarzı radikal futbolcular belirleyecektir ki çok gezen eve hep arayan Wellbeck opening'i ilk maçtaki gibi yapabilir. Man Utd'ın ise kaledeki zaafı önemli. RVP ve Henry uzak köşeleri görebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder