5 Ocak 2012 Perşembe

İki Farklı Ekoko



Böyle çökerek başladık biz de Eskişehirspor'un üzerine kimse martaval okumasın Eskişehir'in ön alan baskısı Ersun Yanal etkisi diye 10 yıllardır yaptığı gibi rakibi oynatmamak için Yanal takımları ön alanda sadece faul yapıyor kimse kimseyi kandırmasın şok pres diye şok pres Necip le Veli ile yapılır diyerek oynumuza yumuşak geçiş.
Fernandes maçın ilk 15-20 inci dakikasından sonra ne zaman çapa olmayı bırakıp Ernst ve Veli ile sürekli yer değiştirmeye başladı ve ön alan da daha aktif olacağı yerde kendine boşluk yaratmaya başladı işte o zaman çok daha etkili oynamaya başladık hatta müthiş iki koşusu vardı ceza sahasına Sivok ikisin de de topu onüne bırakamadı. Ernst'in böyle bir koşusunda Ekrem'in pozisyonu geldi ve Beşiktaş ilk yarı sonuna kadar Veli Almeida Edu Fernandes ve Ekoko nun da içinde olduğu birçok varyasyon geliştirdi. Ivesa direniyordu.


İkinci yarı bu korner le Fernandes Es-Es in ipini çekti klasik olarak yine kontraya döndük savunma da saçma sapan hatalar başladı anlamsız panik ama buna karşılık iyi kontra ataklar da golle sonuçlanamadı. Yorulan ve yoran Almeida çıkıp Pektemek oyuna girdiğinde herkes gol olacağından emindi ve Pektemek nefis bir golle Es-Es in ipini çekti. İkinci yarıda bir başka göze batan unsur ise Roberto Hilbert'in bu takım için ne kadar önemli bir futbolcu olduğu idi zira ilk yarı hücum aksiyonlarının içinde olan ve göreceli olarak iyi bir oyun ortaya koyan Ekoko 15 dakika da ne kadar çok hata yapılabilirse fazlasını yapmasını başardı sağ bekte oynadığı sınırlı sürede. Veli'ye ise ayrı parantez herhalde sürekli koşuyor enerjisi inanılmaz ve orta saha da ki oyunu ile bizim için fark yaratıp Ferdi'yi rahatlatıyor Ernst ile uyumu mükemmel ne zaman çıkıp ne zaman kalacakları sanki ezberlerinde ve zaman zaman ceza sahasına Scholes dalışları yapabiliyor ancak halen daha Avusturya da çektiği şutları göremedik daha fazla kendine güvenmeli .Asist'in Necip'ten gelmesi gecenin en güzeli.  Pazubandı da Sivok'a yakışıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder