16 Ocak 2012 Pazartesi

Baskın Basanındır



Herşeyden önce Beşiktaş takımı bütün maçlarına İsmail veEkrem'den oluşan 11'lerle çıksa, Rüştü'nün kalede başladığı bir dünya karması takımı beni çok daha fazla ürkütüyor. Çünkü hatayı biliyor, bekliyor ama ne zaman geleceğini bilmiyorsunuz tıpkı tokat oyunu oynarken tokat sırasının arkadaşınızda olması gibi korkunç bir gerilim. Dün de kendisi sağolsun bu korkuyu bize layıkı ile bir çok pozisyonda yaşattı.

Beşiktaş'ın özellikle İnönü'deki maçlarda rakibin üzerine çökmesi artık bir iç saha oyunu haline geldi ve çoklukla ekmek çıkmaya başladı 2 inci dakikada Edu üzerindeki stresinde verdiği etki ile Carson'u öldürmeye çalışmayıp biraz daha az güç kullansa sezonun en güzel gollerinden birine imzasını atacaktı. 8. inci dakika da ise Necip herzaman yaptığı o ön alan baskılarından birini gerçekleştirip Bursa'nın acemi sağbekini avladı bundan daha önemlis hemen işi bitirdi pozisyonu dikkatli izlerseniz düşünce ile uygulama arasında sadece yarım saniye var Almeida'yı gördü ve kafasına attı. Almeida çok sakin bir ters vuruşla hepimiz yanıltıp golü buldu. Baskıya devam eden Beşiktaş sürekli önde oynuyordu oynamasına rağmen ancak kaptırdığımız topta Turgay kaleye vurabilse bu maç bu kadar kolay olmazdı zaten de değildi. Uzun zaman sonra kötü oynayan Fernandes'in hediyesinde Bursa golü buldu ama reaksiyon hemen yine Bursa'nın zayıf olan sağ kanadından geldi sizleri bilmem ama o top sektiğinde topa koşanın da Edu olduğunu görünce 'solunda VUR' diye bağırdım nitekim inanılmaz vurdu.

İkinci yarı Beşiktaş inanılmaz geri çekildi 70 inci dakikalarda İbrahim bizim ceza alanımıza kadar topla tek başına geldi. Almeida ile Edu yorulunca zaten sarı kartından dolayı ürkek oynayan Ernst ve kötü gününde olan Fernandes nedeni ile Veli, Necip ve sağında solunda iki bomba bulunan 4 lü savunmaya çok yük bindikçe gerilim, baskı ve panik artıyordu Ozan İpek kaçırıp Pektemek atınca artık iş bitmişti. Beşiktaş muhteşem bir galibeyete imza attı. Üstelik Edu ve Almeida'nın golleri ile. Fernandes ne kadar kötü oynasa da 3 gölün yaratılmasında Almeida'ya kestiği harika Aqula ile üstüne düşeni yaptı. Simao'nun içine Holosko girdiği besbelli idi, oyunda kaldığı kısa sürede iki çok önemli top ezdi. Ekrem Edu ve Veli'nin yardımlaşması ile Ozan'a kendini fazla ezdirmedi. Taktiksel anlamda İsmail'in ilerleme göstermesi inanılmaz hala ofsayt ile çok net problemleri var ama önündeki oyuncudan yardım gelince üzerine koyarak oynamaya devam ediyor. Necip'in maç içindeki görevi çok netti, Batalla'nın gölgesi gibi idi görevini net bir şekilde yerine getirip baskısı ile gölü buldurdu.Almeida ise gol attığı maçlarda daha istekli daha inanılmaz oynayabiliyor Egemen ve Veli ile çok güzel işle yaptılar.Bu güzel maç Antalya maçı için bir çok olumsuzluk doğurdu Egemen ve büyük ihtimalle Necip yok Ancak Antalya'da açık oyanayan bir ekip olduğundan istediğimizi alabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder